Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Μανόλης Δερμιτζάκης: Ένας ακόμη αφελής που πίστεψε στον Μητσοτάκη

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν στις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ψήφισαν ή συμπαρατάχθηκαν πολιτικά μαζί του.
 Ένας από αυτούς ήταν και ο διαπρεπής καθηγητής Γενετικής Μανόλης
Δερμιτζάκης, ο οποίος άφησε προσωρινά το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και
επέστρεψε στην Ελλάδα
για να αναλάβει επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας
και Καινοτομίας,δίνοντας βάση στις υποσχέσεις του νέου πρωθυπουργού.

Ο Μανόλης Δερμιτζάκης, πριν από λίγες μέρες εγκατέλειψε απογοητευμένος τη θέση του δηλώνοντας ότι στο διάστημα της εδώ παρουσίας του κανένας δεν του έδωσε σημασία.

Σε συνέντευξή του  μάλιστα στο «Βήμα της Κυριακής» ο Μ. Δερμιτζάκης αναφέρεται στις  «πολύμηνες συζητήσεις» που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν εκείνος γίνει πρωθυπουργός, και ανέλαβε εν τέλει την πρόκληση, τον Νοέμβριο του 2019, ακριβώς γιατί θα γινόταν ο σύμβουλός του σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας, ανάπτυξης και καινοτομίας, στην πορεία όμως αντελήφθη ότι ήταν εντελώς περιθωριοποιημένος. 

“Στην πραγματικότητα, σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε η γνώμη μου από τον υφυπουργό ή τον πρωθυπουργό για θέματα έρευνας! Σύντομα λοιπόν έγινε ξεκάθαρο ότι η πολιτική ήταν προδιαγεγραμμένη και εστιασμένη μόνο στην επιφανειακή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην έρευνα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου”σημειώνει ο καθηγητής, ο οποίος  στη συνέχεια, διατυπώνει την άποψή του πως «η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, αλλά πολύ μικρή υποστήριξη στην ίδια την έρευνα (…) Αυτό είναι μια αδιέξοδη πολιτική που έχει αποτύχει παντού στο εξωτερικό», προσθέτει με έμφαση.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Μ. Δερμιτζάκης χρησιμοποιεί και μια χαρακτηριστική μεταφορά: “Η έρευνα στην Ελλάδα μοιάζει να είναι ένα παλιό ετοιμόρροπο κτίριο, με λαμπρές εξαιρέσεις επιστημόνων φυσικά, και εμείς αντί να προβούμε σε ανακαίνιση, αποφασίζουμε μόνο να το βάψουμε εξωτερικά! Δεν αρκεί αυτό, το οικοδόμημα δεν θα μπορέσει να σταθεί”.
Ένας άλλος, λοιπόν, Έλληνας που πίστεψε στον Μητσοτάκη και σύντομα αντιλήφθηκε ότι οι υποσχέσεις ήταν μόνο κούφια λόγια και επέστρεψε απογοητευμένος στο εξωτερικό.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *