Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Μπορώ να βάλω τη μπάλα στο πέναλτι για τον κ. Καχριμάνη αλλά δεν είμαι ο Περιφερειάρχης»



Έκτρωμα η προγραμματική σύμβαση για το έργο οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος ELENA

 Συνεχή πίεση  στην Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, δήλωσε ότι θα ακεί ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα, που δεν μένουν ποτέ στην στείρα κριτική αλλά συνδυάζονται και με θετικές προτάσεις.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε την διοίκηση της Περιφέρειας πως αδυνατεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας και την ίδια ώρα, δεν εξηγεί και στην κοινωνία, ποια είναι τα διακυβεύματα και οι προοπτικές.

Ο κ. Ριζόπουλος επέμεινε πως η Περιφέρεια πρέπει να εμπλακεί με κάθε τρόπο στην εμπορία του φυσικού αερίου που θα έλθει στην Ήπειρο με τρεις τρόπους: στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που έχει μπει στη διαδικασία της παραχώρησης υπάρχει πρόβλεψη για εγκαταστάσεις LNG (υγροποιημένο αέριο) και υπάρχει δυνατότητα όπως είπε, αν το ζητήσει η Περιφέρεια από τον ανάδοχο να γίνει πρόβλεψη για μεγαλύτερη εγκατάσταση. Η δεύτερη «πηγή» είναι το δίκτυο LNG που μπορεί να μεταφέρεται με φορτηγά από την Αθήνα και η τρίτη είναι ο κόμβος των αγωγών που θα κατασκευαστούν μελλοντικά.

«Η εμπορία θα δημιουργήσει την πελατειακή σχέση για να έλθει το φυσικό αέριο. Ο ΔΕΣΦΑ ανήκει σε ιδιωτικά συμφέροντα και η ΔΕΠΑ έσπασε και πωλείται σε ιδιωτικά συμφέροντα, άρα στην Ήπειρο πρέπει να υπάρχει προϊόν και εκεί εκτιμώ ότι υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη να τρέξουμε γρήγορα και να κουμπώσουμε σε οτιδήποτε μελετάται αυτή τη στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικής εταιρείας δημοσίου δικαίου κάτω από το Περιφερειακό Ταμείο και έτσι να υπάρξουν έσοδα για την Περιφέρεια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως το θέμα των ΑΠΕ δεν εξηγήθηκε στην κοινωνία με αφορμή το στραπάτσο του Μετσόβου, έτσι και για το φυσικό αέριο δεν ασχολείται κανείς να εξηγήσει στην κοινωνία πως διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας, σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος και υπενθύμισε πως πριν από λίγο καιρό προειδοποίησε ο ίδιος ότι γίνεται η μελέτη του ΔΕΣΦΑ που άφησε εκτός ένα κομμάτι αγωγού που καταλήγει στη Θεσπρωτία. «Φάγαμε τη σφαλιάρα μας και δε μας έκανε ο ΔΕΣΦΑ γεωστρατηγικό παίχτη γιατί ό,τι περνάει από τον τόπο σου, σου αφήνει και κάτι» όπως είπε.

Το σχέδιο ανάπτυξης της ΔΕΔΑ όπως είπε, ανακοινώθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Πελοπόννησο ο αποκλεισμός μεγάλων πόλεων από την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου εκεί.

«Δε θεωρώ ότι δουλειά μου είναι να κάνω στείρα αντιπολίτευση γι’ αυτό και κάνω προτάσεις και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για το θέμα αυτό, γιατί δεν πρέπει να χάσουμε το φυσικό αέριο ως το 2023» τόνισε. «Μπορώ να βάλω τη μπάλα στο πέναλτι για τον κ. Καχριμάνη αλλά δεν είμαι ο Περιφερειάρχης» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως μια εκ των εγκαταστάσεων που θα χρειαστούν για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο μπορεί να στοιχίσει συνολικά το 1/3 του κόστους του «διαπλεκόμενου κόμβου του μισού εκατομμυρίου στο Epirus Palace»…

Αναφορικά με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν, καταγγέλλοντας την Περιφερειακή Αρχή πως έχει επιλέξει συνειδητά να απαξιώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως αποδεικνύει και η ημερήσια διάταξη της επερχόμενης συνεδρίασης. «Κανένα θέμα Ιόνιας Οδού, κανένα θέμα για το φυσικό αέριο, κανένα θέμα για τα σύνορα και τον ΕΟΔΥ» σχολίασε.

Ακόμη τόνισε πως αν δεν υπήρχε το 57% της πλειοψηφίας του κ. Καχριμάνη, δεν θα περνούσε η προγραμματική σύμβαση για το έργο οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος ELENA, έργο που χαρακτήρισε «έκτρωμα».

Τέλος, εξήγησε τη θέση του σχετικά με γνωμοδότηση για άδεια πτηνοτροφείου που ανήκει σε ιδιοκτήτη τοπικής τηλεόρασης πως η αντίθεσή του δεν προέκυψε από προσωπική αντιπάθεια αλλά από την άποψη ότι την ώρα που βρίσκεται σε ισχύ ο νέος περιβαλλοντικός νόμος δεν εξηγείται η «πιλάλα» της Περιφερειακής Αρχής να εγκρίνει νέες άδειες πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε περιοχές Natura και χωρίς εισήγηση του ανεξάρτητου διαχειριστικού φορέα Τζουμέρκων. «Στηρίζω την επιχειρηματικότητα, η αντιπαλότητα που επέδειξε το συγκεκριμένο κανάλι στις εκλογές-αδίκως-δεν επηρέασε την απόφαση μου. Κρίνω αξιοκρατικά και με αντικειμενικά κριτήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Διάβασε και 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *