Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

“Τα Γιάννενα του Μωυσή Ελισάφ”: Όταν η οίηση δεν έχει όρια

Ακροθιγώς

Σχολιάζει ο Στέφανος Καραμούτσιος

Δεν ξέρω, τι  σκέφτεται  ο Μωυσής Ελισάφ, όταν  το πρωί  καθώς ετοιμάζεται για να πάει στο δημαρχείο κοιτάζει τον καθρέφτη του.
Ο ίδιος και   ο ψυχαναλυτής του  το γνωρίζει, αν, βέβαια, έχει ψυχαναλυτή. 
Αν δεν έχει, τον συμβουλεύω να βρει κάποιον αμέσως, γιατί θα είναι διπλά χρήσιμος! Και για τον εαυτό του αλλά και για την πόλη.
Γιατί, όσα κάνει τον τελευταίο χρόνο ο Μωυσής Ελισάφ, σαν δήμαρχος Ιωαννίνων δεν είναι  μόνο αντικείμενο πολιτικής προσέγγισης και ανάλυσης αλλά χρήζουν και της αντίστοιχης ψυχαναλυτικής.
Αποκορύφωμα των ενεργειών του, που μόνο η ψυχαναλυτική επιστήμη μπορεί να αποφανθεί είναι το τελευταίο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στο γνωστό Αthens Voice (για την ανάγνωσή του, πατήστε ΕΔΩ)  με τίτλο “Τα Γιάννενα του Μωυσή Ελισάφ”, που το συνέγραψε ο ίδιος και όχι κάποιος τρίτος και μάλιστα το αναδημοσίευσε ακόμη και στη σελίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.
Το περιεχόμενο του άρθρου, που δεν είναι  παρά μια τουριστική προβολή της πόλης, θα περνούσε απαρατήρητο, αν δεν υπήρχε ο τίτλος, που δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο.
Μέχρι τώρα οι περιηγητές ερχόταν στα Γιάννενα. γιατί τους έλκυαν οι ομορφιές αλλά και η ιστορία των Ιωαννίνων, που είναι ταυτισμένη με τον Αλή Πασά, τη λίμνη, τους μιναρέδες, τους θρύλους, τους  ευεργέτες και τους λόγιους, σαν τον Δημήτρη Χατζή, άντε και για τους πολιτικούς της που ανέδειξε, με πιο γνωστούς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, κυρίως Μετσοβίτη και τον Κώστα Τασιούλα, σημερινό Πρόεδρο της Βουλής, που ποτέ κανένας τους δεν τόλμησε να αρθρογραφήσει, ταυτίζοντας τον εαυτό του με την πόλη.
Ούτε και κανένας δήμαρχος στην ιστορία της πόλης διανοήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο και αναφερόμαστε σε δημάρχους με πολυετείς θητείες και προσφορά στα Γιάννενα.
Το έκανε όμως ο Μωυσής Ελισάφ με θητεία ούτε ενός χρόνου, που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι το όνομά του  μπορεί να μπει άνετα και φαρδιά πλατιά δίπλα στην ταμπέλα των ιστορικών Ιωαννίνων για την τουριστική προβολή της πόλης!!!
Η κρίση μεγαλείου στο αποκορύφωμά της…
Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η συνδρομή ενός ειδικού κατάλληλου για την αντιμετώπιση τέτοιων συνδρόμων, που θα  τον προσγειώσει  στην πραγματικότητα, γιατί κανένας από τους συνεργάτες του δεν τον αγαπά για να τον συμβουλεύσει ανάλογα.
Και η πραγματικότητα λέει ότι ο Μωυσής Ελισάφ, σαν δήμαρχος στο διάστημα, από όταν ανέλαβε τα ηνία του δήμου  δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε άξιο λόγου από θετικής πλευράς, ώστε να ταυτίζει το όνομά του με την πόλη.
Αντίθετα πρόφτασε μέσα σε 10 μήνες να καταγράψει τόσα  αρνητικά, που για να αποτυπωθούν απαιτούνται σελίδες.
Ούτε βέβαια σαν πολιτικός διανοούμενος άφησε κανένα αποτύπωμα ο νυν δήμαρχος, ενώ και σε επίπεδο επαγγελματικό υπάρχει  αφθονία γιατρών στην πόλη μας αλλά περισσότερο στη χώρα, που κάνουν το ίδιο καλά τη δουλειά τους με τον γιατρό Ελισάφ και την κάνουν κυρίως αθόρυβα, χωρίς να ταυτίζουν εαυτούς ούτε με πόλεις ούτε με τίποτε άλλο.
Είναι πια φανερό ότι  όσα γράφει ο δήμαρχος ευλογώντας τα πλούσια γένια του δεν έχουν καμιά βάση και τον συμβουλεύουμε για το καλό της πόλης και του εαυτού του να ξεπεζέψει τάχιστα

από το άλογο, στο οποίο τον ανέβασαν κάποιοι επιτήδειοι, γιατί τα μυαλά του έχουν προφανώς πάρει αέρα.
Τα όρια μεταξύ της σοβαρότητας και της γελοιοποίησης δεν απέχουν και πολύ και υπάρχει κίνδυνος να προστεθεί στους περιθωριακούς τύπους που τον αντιπολιτεύονται  και οι οποίοι τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

1 Σχόλιο

  1. mixalis says:

    Συμφωνώ απόλυτα τους πρώτους 10 μήνες μόνο κακό έχει κάνει στην πόλη(σκουπίδια παντού, καταστροφή των πλατανιών στο Παραλίμνιο κ.ά), μακάρι να πάει καλύτερα στη συνέχεια για το καλό της πόλης αλλά δεν το βλέπω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *