Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Όλοι όλοι γύρω και στη μέση ο Αρλέτος

Του ειδικού συνεργάτη μας

Εξόχως ενδιαφέροντα είναι όσα αποκαλύπτει στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ αυτής της εβδομάδος  ο δημοσιογράφος Κώστας Καλτσής για τον αντιδήμαρχο Έργων του δήμου Ιωαννιτών, Γιώργο Αρλέτο και την έμμεση ή άμεση εμπλοκή του σε έργα του δήμου.

Κατ΄αρχάς σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Αρλέτος από πέρυσι επιδίδεται, παίζοντας με το νόμο και την νοημοσύνη των Γιαννιωτών, σε ένα παιχνίδι – κρυφτούλι, μπαίνοντας και βγαίνοντας από την τεχνική του εταιρία, έχοντας σε εξέλιξη έργα του Δήμου, με το πρόσχημα της μεταβίβασης των μετοχών του στη σύζυγό του!
Σήμερα ο κ.Αρλέτος, που εκλέχτηκε με την παράταξη του κ. Ελισάφ, εκτός από Αντιδήμαρχος Έργων, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης, ενώ είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Με τις ιδιότητες αυτές ο κ. Αρλέτος, ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, προφανώς με την ανοχή του δημάρχου κ.Μωυσή Ελισάφ, επιτρέπει να γίνονται απευθείας αναθέσεις σε εταιρία στενής συνεργάτιδάς του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Επειδή στην πολιτική ηθικός δεν πρέπει να είσαι αλλά και να φαίνεσαι, ποικίλες είναι οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του κ.Αρλέτου σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ του οποίου είναι μέλος, για το έργο του βιολογικού καθαρισμού, στο διαγωνισμό του οποίου συμμετείχε και η εταιρία συμφερόντων του, τις μετοχές της οποίας μεταβίβασε στη σύζυγό του για να είναι τυπικά καλυμμένος απέναντι στο νόμο.
Για το θέμα, του βιολογικού καθαρισμού, που ταλανίζει τη ΔΕΥΑΙ και το Δήμο περί τα δέκα χρόνια, με την εμπλοκή του κ.Αρλέτου και της εταιρίας συμφερόντων του «Αρλέτος ΑΤΕΕ», ασχολείται ήδη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, ύστερα από καταγγελία πολίτη, όπως και με την προσφυγή που κατέθεσε αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, με ένα πλήθος επιχειρημάτων.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 10 Ιουνίου και βεβαίως σε εύλογο διάστημα να αποφανθεί για την καταγγελία κατά του κ.Αρλέτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο δήμαρχος κ.Μωυσής Ελισάφ, ανησυχεί για την εξέλιξη και βρίσκεται, σε διαρκή επαφή με τους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προφανώς για να αποφύγει νέο στραπάτσο. Διότι ελλοχεύει ο «κίνδυνος», αν γίνει δεκτή η προσφυγή, να ακυρωθεί η απόφαση του ΔΣ, για το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, που μετά την αποχώρηση της εταιρίας «Ακτωρ», ανατέθηκε στο δεύτερο μειοδότη την «Μεσόγειο».

Σε αυτόν το διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρία «Αρλέτος ΑΤΕΕ» (σε συνεργασία με την «Νιόβη ΑΤΕ»), της οποίας τότε μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος, ήταν ο εργοδηγός κ.Γιώργος Αρλέτος.

Έντονα ηχούν στα αυτιά μας οι υποσχέσεις Ελισάφ, ότι με την εκλογή του θα αποκατασταθεί η διαφάνεια και η ηθική στην πολιτική για να μπορούν οι πολίτες να εμπιστευθούν ξανά αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά.

Άραγε πείθεται οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης ότι μεταβιβάζοντας κάποιος που ασχολείται με τα κοινά τις μετοχές στη σύζυγό του και αποχωρώντας τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας του, παύει να έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον και δεν φροντίζει για τα συμφέροντα της εταιρίας του;

Το επιχείρημα «δεν είμαι εγώ στην εταιρία, αλλά η γυναίκα μου» δεν πείθει προφανώς κανένα εκτός ίσως από τον κ. Μωυσή Ελισάφ που φιλοδοξεί να φέρει τη διαφάνεια στα του δήμου.

Βέβαια ο κ. Αρλέτος δε συμμετείχε μόνο σε αυτή τη συνεδρίαση, αλλά και σε άλλες που αφορούσαν το επίμαχο έργο, στο οποίο όλα δείχνουν ότι επιχειρήθηκε απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού και των εξελίξεων, που σημαίνει ότι έπρεπε να επέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεδομένου και του πλήθους των συνεργασιών, αποχωρήσεων και νέων συμμετοχών στα εργολητικά σχήματα!

Ερωτηματικά όμως εγείρονται και για το αν νομιμοποιείται η εταιρία του κ.Αρλέτου να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων στην πόλη των Ιωαννίνων, έστω κι αν για τους τύπους δε συμμετέχει στο ΔΣ ο κ.Γ.Αρλέτος, ούτε είναι μέτοχος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες, πλημμύρες- Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος-Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν στο Δήμο Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Δημοπρατήθηκε στις 10 Αυγούστου 2017 και μειοδότης ανακηρύχθηκε η «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ» , μα έκπτωση 62,44% , με το συμφωνητικό να υπογράφεται στις 9 Αυγούστου 2018, με τον κ.Γεώργιο Αρλέτο να κάνει κουμάντο.

Δόθηκαν δύο παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργου, δεν ήταν αρκετές και στις 18 Μαρτίου 2020 ζητήθηκε και άλλη μέχρι τις 30 Ιουλίου, που εγκρίθηκε στις 22 Απριλίου.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που εξέτασε το αίτημα, ο κ.Γεώργιος Αρλέτος!

Απείχε βεβαίως της ψηφοφορίας, αλλά την εταιρία συμφερόντων του αφορούσε η συνεδρίαση και εύλογο είναι να διερωτόμαστε αν υπήρχε περίπτωση να απορριφθεί το αίτημα…


 Όλα αυτά και άλλα που σύντομα θα έλθουν στο φως δείχνουν ότι η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Έργων δεν είναι μόνο ηθικά απαράδεκτη αλλά και νομικά επιλήψιμη

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *