Σκληρή κριτική ασκεί στη δημοτική Αρχή αλλά και στις άλλες παρατάξεις η “Λαϊκή Συσπείρωση”με αφορμή όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών.
Στη δημοτική Αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση καταλογίζει ότι” η Οικονομική Επιτροπή δεν πήρε κανένα
μέτρο ελάφρυνσης των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που έκλεισαν, των
μακροχρόνια ανέργων κλπ Δεν πήρε απόφαση για προσλήψεις μονίμου
προσωπικού για τον καθαρισμό των πεζοδρόμων και των υπόλοιπων
κοινοχρήστων χώρων της πόλης.
Πήρε μόνο αποφάσεις
για τους αυτοαπασχολούμενους που πραγματικά πλήττονται, αλλά κι αυτές οι
αποφάσεις πέρασαν από την προκρούστεια κλίνη του ισοσκελισμένου
προϋπολογισμού. Δηλαδή με κριτήριο να υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί
το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και ο ΦΟΣΔΑ”
“Την ίδια στιγμή όμως, εκμεταλλευόμενη την πανδημία και τις συνθήκες που δημιουργεί, ήρθε να αποφασίσει μέσω τηλεδιάσκεψης την εκχώρηση σε ιδιώτες και της συντήρησης του οδοφωτισμού. Μιας υπηρεσίας που επίσης βαραίνει τα ανταποδοτικά, αλλά φυσικά όταν τα ανταποδοτικά επιβαρύνονται από επιχειρηματίες, τότε τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα” επισημαίνει η ανακοίνωση, κατηγορώντας στο σημείο αυτό την παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για την ανατροπή” ότι “υπερψήφισε την ιδιωτικοποίηση και μάλιστα την εμπλούτισε με συκοφαντίες για χρηματισμό των εργαζόμενων που πρέπει να τους δώσεις 4 και 5 ευρώ «για να ανεβούν στην κολώνα να αλλάξουν μια λάμπα».
Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί την παράταξη «Γιάννενα_2023» ότι στο ίδιο θέμα δεν είδε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για απόσυρση του θέματος, παρά το γεγονός ότι έκαναν αναφορά στην επιχειρηματολογία που παρέθεσε και ο λόγος ήταν η πολιτική ταύτιση με τη ΝΔ που τύφλωσε τους εκπροσώπους της.
Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση δημοσιοποιεί ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών ζήτησε να συζητηθούν και τα ακόλουθα θέματα :
α) την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους ανεστάλη καθώς και στους μακροχρόνια ανέργους
β) την πρόσληψη μονίμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών και κυρίως στον τομέα της καθαριότητας
γ) τη μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε αορίστου χρόνου, ώστε να ενταχθούν κανονικά στις υπηρεσίες όπως οι συνάδελφοί τους οι μόνιμες.