Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Το ίδρυμα Soros, ο Μωυσής Ελισάφ, ο ΟΚΠΑΠΑ και τα ερωτήματα της κ. Καλογιάννη

Μια δωρεά του ιδρύματος «Open Society Foundations», που ανήκει στον G.Soros, στον ΟΚΠΑΠΑ κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Ιωαννίνων κ Ελισάφ, προκαλεί πολιτικό ζήτημα στο Δήμο Ιωαννιτών, αφού η κ Καλογιάννη με επιστολή της στο Δήμαρχο θέτει μια σειρά από ερωτήματα και ζητά διευκρινίσεις επί του θέματος.

Η κ. Καλογιάννη τονίζει ότι  η παράταξή  της «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» είναι υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως για σκοπούς όπως η προστασία της δημόσιας υγείας, υπό την προϋπόθεση της πλήρους διαφάνειας.
Αναρωτάται όμως στην επιστολή της “εάν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ γνώριζαν ποιο είναι το Ίδρυμα «OpenSocietyFoundations», το οποίο ανήκει στον κ. George Soros, ο οποίος κατά καιρούς απασχολεί τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, με τρόπο αμφιλεγόμενο, για θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για τη χώρα μας, όπως το μεταναστευτικό, η Συμφωνία των Πρεσπών, κα.”

Στην συνέχεια της επιστολής της η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 ζητά από το Δήμαρχο,επειδή η δωρεά προκλήθηκε μετά από δικό του αίτημα προς το ίδρυμα του κ. George Soros

1. Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του προς το ίδρυμα του κ. G. Soros.

2. Με ποια κριτήρια επέλεξε  να απευθυνθεί στο συγκεκριμένo ίδρυμα, με δεδομένο ότι οι δωρεές του για την υγεία στην Ελλάδα, αφορούν μόλις το 2% της συνολικής χρηματοδότησής του, ενώ αντίθετα για το μεταναστευτικό και την «καταπολέμηση των διακρίσεων» διαθέτει σχεδόν το 90%; Δηλαδή είναι τελείως διαφορετικοί οι σκοποί του.

 3. Αν η διαχείριση του χορηγούμενου κονδυλίου από το ίδρυμα Soros πρόκειται να γίνει αυτόνομα και διακριτά σε ξεχωριστή γραμμή προϋπολογισμού.

4. Αν ο  ΟΚΠΑΠΑ είναι υποχρεωμένος να συντάξει απολογιστική έκθεση για τη διαχείριση αυτού του κονδυλίου; Αν ναι, σε ποιόν και πότε θα την υποβάλει;

5. Αν  απευθύνθηκε, ως Δήμαρχος,  σε άλλα ιδρύματα για τον ίδιο σκοπό και ποιες απαντήσεις έλαβε.

Τέλος, η κυρία Καλογιάννη αφού ζητά να κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα σχετικά αιτήματα και οι τυχόν απαντήσεις εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο ΟΚΠΑΠΑ, θεώρησαν χρήσιμο να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας τόσο για το αίτημά τους προς το ίδρυμα Soros όσο και για τη δωρεά του, για την οποία εκκράζει την ελπίδα ο Δήμος μας να μην έχει αναλάβει κάποια δέσμευση.

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και η Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα και η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας περισσότερες εξηγήσεις από το Δήμαρχο.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.157

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *