Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Κομισιόν: Απάντηση “ήξεις, αφίξεις” για την οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο

Καμία αναφορά, δυστυχώς, σε πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν ότι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Αμαζόνιο θα προστατεύουν και θα αποκαθιστούν τα οικοσυστήματα

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, για την λήψη μέτρων με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έδωσε η Κομισιόν δια του Επιτρόπου της Καρμένου Βέλα, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή στην απάντηση της δεσμεύεται ότι στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης Συμφωνίας ΕΕ- Mercosur θα συμπεριλάβει ένα κεφάλαιο που θα αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον. Αντίστοιχα όμως, δεν δίνει, δυστυχώς, σαφείς δεσμεύσεις για το εάν και κατά πόσο θα ενισχύσει τους ντόπιους και αυτόχθονες πληθυσμούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, πλέον, θέμα επιβίωσης.

Στην απάντηση της Κομισιόν, δεν γίνεται, επίσης, καμία αναφορά στο ερώτημα για το εάν εξετάζεται από την πλευρά της το ενδεχόμενο να αναλάβει δεσμευτικές πρωτοβουλίες, ούτως ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Αμαζόνιο δεν προκαλούν αποδάσωση και δεν πλήττουν τα οικοσυστήματα.

Η Κομισιόν αναγνωρίζει, τέλος, την αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για χιλιάδες είδη ζώων και φυτών και είναι ο χώρος στον οποίο ζουν πάνω από 34 εκατ. άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 500 αυτόχθονων φυλών. Προς αυτή την κατεύθυνση και, πέραν των ήδη προγραμματισμένων προς χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων, η Κομισιόν αναφέρει πως σχεδιάζει νέες δράσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, εξετάζοντας, παράλληλα, προφανώς απαραίτητες περαιτέρω πρωτοβουλίες στις οποίες θα συμμετέχουν οι χώρες του Αμαζονίου.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.157

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *